• Hiventures Zrt.

Gyors mentőöv startupoknak – 37 nap alatt zajlott le a befektetési folyamat!

A startupok számára sorsdöntő lehet az időben történő finanszírozás, kiváltképp a jelenleg fennálló piaci környezetben, mikor az érintett iparágakban tevékenykedő cégek bevételei időben kitolódnak, veszélyezteve ezzel a cégek stabilitását. Számos startup befektetőjeként fontosnak tartjuk, hogy a válság miatt bajba jutott innovatív cégeknek segítséget nyújtsunk, melynek a jelenlegi helyzetben kulcsa a gyorsaság.


A Hiventures 2020 áprilisa óta mentőprogramokat kínál a bajba jutott startupok számára. Ezzel rendkívül gyors segítséget szeretnénk nyújtani a válság miatt megtorpant, korábban már kockázati tőkebefektetésben részesített startupoknak. Időben érkezett a finanszírozási segítség a WorkLife Company startup cégnek is, aki a nyár elején jelezte igényét a startup mentő befektetési programunk iránt.

WORKLIFE

A WorkLife egy olyan innovatív startup vállalkozás, amely háromoldalú wellbeing (jóléti) szolgáltató piacteret hozott létre a munkaadók, munkavállalók és szolgáltatók összekötésére, mellyel mind a három célcsoport számára értéket biztosít. A munkaadók számára időt és költséget minimalizál, amíg a munkavállalóknak széleskörű szolgáltatások elérését teszi lehetővé, végül a szolgáltatók számára ügyfeleket generál. A startup versenyképességét, piaci potenciálját mutatják eddigi eredményei, valamint számos nagyvállalati ügyfele köztük az Auchan, GE és a Telekom.BEFEKTETÉSI FOLYAMAT

A csapata a nyár elején adta le jelentkezését a valsagcsomagok.hiventures.hu felületünkön a startup mentő programunkba, online űrlapunk segítségével. A cég működéséhez szükséges alapítói tudás, szakmai háttér megléte a projekt kezdetén látható volt, így a szükséges dokumentáció hiánytalan átadásával meg is kezdődött a befektetési folyamat.Befektetési menedzsereink és a WorkLife csapat proaktív és hatékony közös munkájának köszönhetően, a jelentkezést követően a befektetési procedúra rendkívül rövid időn belül lezajlott. A befektetői világban a tőkebevonás átlagban 6-9 hónapot szokott igénybe venni (tárgyalások, a cég előzetes átvilágítása, szerződések elkészítésének időigénye miatt), ezzel szemben az összesen 65M Ft-os tőkebefektetés és tagi kölcsön mentőcsomagot a WorkLife 37 munkanap elteltével megkapta.

ÉRTÉKELÉS

Egyik oldalról a közös munka számunkra bizonyította az Alapító általi elhivatottságot és a csapattal lévő zökkenőmentes együttműködést, mely a projekt sikerre viteléhez elengedhetetlen lesz a jövőben is. Másik oldalról a projekt alátámasztotta a Hiventures által újonnan kialakított, befektetői piacon is egyedinek számító mentő program sikerességét.

Bízunk abban, hogy a jövőben sok olyan remek, értékteremtő cégnek tudunk segíteni, mint a WorkLife.

Tudj meg többet mentőprogramunkról startupok és kkv-k számára.